Lainanottajat eivät voi maksaa takaisin

Pankit ovat huolissaan lainanottajien uudesta aallosta, joka ei voi maksaa lainaansa takaisin

Kun Corona oli viimeksi huonoin, Suomen pankit myönsivät lykkäyksen enintään 8 kuukauteen. Sitten 270,00 henkilöä haki maksun lykkäämistä.

Nyt Corona liikkuu jälleen suuremmalla nopeudella, eikä kukaan tiedä, vaatiiko se lisää lukitusta ja lisää työttömiä.

Suomen kauppaliitto on huolissaan siitä, mitä tapahtuu toisen aallon aikana.

Coronan pääomarahasto

Coronan huippukokouksen aikana Euroopan keskuspankki, Euroopan pankkiviranomainen ja Ruotsin finanssivalvonta antoivat pankeille helpottaa pääomavarojaan.

Pääomapuskuri rakennetaan rauhallisempina aikoina pääomareservinä, jota pankit voivat käyttää kriisin aikana

Suomessa on pääomaa vahvoja pankkeja, jotka ovat vastustaneet pandemiaa. Heillä on ollut mahdollisuus antaa nämä poistovapaudet, mutta jos on toinen aalto, se näkyy varmasti pankkien vakavaraisuuden luottotappioita koskevissa varauksissa on niin korkea.

Ota uusia lainoja vanhojen lainojen maksamiseksi

Jos lykkäystä ei voida myöntää toisen kerran, luotonanto kasvaa. Ne, joilla on vaikeuksia lainojen takaisinmaksussa, etsivät mahdollisuuksia lainata enemmän rahaa, kun lykkäystä ei enää voida myöntää olemassa olevalle lainalle.

Pieni lainaa ei tule käyttää ensikäden vaihtoehtona haettaessa ryhmälainaa Katso sen sijaan halvempia ratkaisuja ja vaihtoehtoja, kuten alhaisempia korkoja. Esimerkiksi ryhmälainat tai vakuuksia vaativat lainat. Lainalla, joka ei vaadi vakuuksia, on aina alhaisempi korko kuin pikalainoilla.

Joulun lähestyessä ja joululahjojen oston aikana luotonanto lisääntyy merkittävästi. Pandemian vuoksi meidän ennustetaan ostavan paljon enemmän silityksiä ja paketteja Internetistä.